Η πορεία της ομάδας στον πρώτο γύρο σημαδεύτηκε αρχικά από τον γρήγορο αποκλεισμό από την διοργάνωση του κυπέλλου αφού με 1 νίκη (4-0 Άθυρα) και 2 ισσοπαλίες (1-1 Π. Μυλότοπο, 2-2 Φίλιππο Γιανν.) δεν κατάφερε να περάσει στον επόμενο γύρο.

Στο πρωτάθλημα αν και η ομάδα ξεκίνησε με νίκη 4-1 επί της Δόξας Μελισσίου έπειτα δεν κατάφερε να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο αφού ήρθαν 3 άσχημα αποτελέσματα. Αρχικά η ήττα στον Απόλλων Κ. Βρύσης με 3-0 η εντός έδρας ισσοπαλία με τον Φίλιππο Σταυροδρομίου με 1-1 αλλά και η εκτός έδρας ήττα από τον Εδεσσαικό με 3-0 έφεραν ως αποτέλεσμα την αποχώρηση του προπονητή και την ομάδα ανέλαβε ο μέχρι πρότινος βοηθός προπονητή και γυμναστής της ομάδας Κουτίδης Αλέξανδρος.

Αν εξαιρέσουμε την άνετη επικράτηση της Δόξας Εξαπλατάνου με 0-2 στην έδρα της Αναγέννησης στην συνέχεια η Αναγέννηση έδειξε μια αγωνιστική βελτίωση που άργησε όμως να μεταφραστεί και σε αποτελέσματα αφού ακολούθησε η ήττα και στο Μαυροβούνι με ανατροπή και 2-1 από την τοπική Δόξα στις καθυστερήσεις του αγώνα. Στην συνέχεια η ομάδα κατάφερε να συνδυάσει καλές εμφανίσεις και αποτελέσματα αρχικά εκτός έδρας απέναντι στον Μ. Αλεξ. Αρσενίου με ανατροπή και 2-4 και στην συνέχεια με την εντός έδρας νίκη με 3-0 επί των Προμάχων.

Τα σκαμπανεβάσματα δεν έλειψαν στην συνέχεια αφού ακολούθησε η έκτος έδρας ήττα από την Νίκη Καλής με 2-1, η εντός έδρας ισσοπαλία με τον ΕΘνικό Γιαννιτσών με 0-0 και η ήττα εκτός έδρας από τον Άρη Αμπελειών με 2-0, μια ήττα σταθμός για την Αναγέννηση αφού ακολουθούσε η Χριστουγεννιάτικη διακοπή του πρωταθλήματος κατά την οποία η ομάδα αναθεώρησε πολλά θέματα, όπως επίσης και προχώρησε σε 7 αποχωρήσεις παικτών και μόλις μία μεταγραφική απόκτηση.

Συνολικά τις αποχωρήσεις αποτέλεσαν ο αρχηγός Γιώργος Κάρτζιος στον Εδεσσαικό, ο Ευφραιμίδης Γ. στον Εθνικό Γιαννιτσών, ο Νιοράτζε Α. στην Νίκη Αξού, ο Ζαφειρίου Δημήτρης και ο Ουζούνης Δήμος, καθώς και οι δύο νεαροί Πολυχρονίδης Γιώργος και Ζαφειρίου Βαγγέλης οι οποίοι παραχωρήθηκαν με την μορφή δανεισμού στον Φίλιππο Πενταπλατάνου. Το μεταγραφικό απόκτημα αποτέλεσε ο Αλεξανδρίδης Γρηγόρης από τον Φίλιππο Πενταπλατάνου αδερφός του 3ου αρχηγού της ομάδας μας Αλεξανδρίδη Κοσμά.

Επίσης από 1 Ιανοαρίου 2017 εντάχθηκαν στην πρώτη ομάδα 3 νέα παιδιά από την ακαδημία, o Κατηριάδης Γιώργος, ο Τζέιντι Χατία και ο Βερβελές Σωτήρης όλοι τους γεννημένοι το 2002.

Η επιστροφή από τη διακοπή του πρωταθλήματος ξεκίνησε ίσως με το πιο συναρπαστικό αγώνα της περσυνής περιόδου, την εντός έδρας νίκη επί του Μ. Αλέξ. Πέλλας η οποία προήλθε με ανατροπή και με δύο γκολ προς το τέλος του αγώνα ένα στο 84ο λεπτό και ένα στο 90. Τον πρώτο γύρο ολοκλήρωσε ο αγώνας εντός έδρας με την Δόξα Μανδάλου και την ήττα με 0-3 όπου παρά τα πολλά παράπονα προς την διαιτησία η ομάδα έδειχνε ξεκάθαρα ότι δεν είχε την σταθερότητα που έπρεπε και αυτή που στην συνέχεια έδειξε να βρίσκει.

Στα στατιστικά η ομάδα της Αναγέννησης ολοκλήρωσε τον 1ο γύρο στην 8η θέση

με 14 βαθμούς σε 13 παιχνίδια με 4 νίκες , 2 ισσοπαλίες και 7 ήττες.