Αν το κίνημα της «Αναγέννησης» έφερε την πνευματική και καλλιτεχνική πρόοδο έναντι του μεσαίωνα,  η Αναγέννηση Γιαννιτσών, έχοντας επίσης στο επίκεντρό της τον άνθρωπο, επιθυμεί μέσα σε μία κρίση αξιών που διανύουμε να προάγει το ποδόσφαιρο, τον αθλητισμό και την υγεία σε όλη την πόλη.

Μέσα από τις δικές μας εσωτερικές και εξωτερικές δυσκολίες και αφουγκράζοντας την κοινωνία κάνουμε το χρέος μας απέναντι στο όνομα, την ιστορία και τον τόπο μας και μπαίνουμε στο δρόμο της δικής μας αναγέννησης.

Στο τέλος αυτού του δύσβατου δρόμου, που επιλέξαμε, ευελπιστούμε να βρούμε έναν βιώσιμο και σωστά οργανωμένο σύλλογο, με σταθερές αξίες και πιστεύω. Αυτά τα χαρακτηριστικά θα έχουμε σαν σακίδιο στην πλάτη και  θα πορευτούμε έχοντας στόχο να φτάσουμε, αλλά και να διατηρήσουμε, την Αναγέννηση εκεί που της αξίζει.

Συνοδοιπόροι και σύμμαχοι σε αυτό το ταξίδι είναι η νεολαία του τόπου όπου για πρώτη φόρα γίνεται το επίκεντρο τόσο μέσα όσο και έξω από τα γήπεδα. Μικρά παιδιά ξεκινούν την αθλητική τους εμπειρία στην ακαδημία, έφηβοι αθλητές πλαισιώνουν την ανδρική ομάδα και νέοι επιστήμονες οργανώνουν κάθε αγωνιστικό και διοικητικό στόχο.